Міноборони та виробник Bayraktar збудують в Україні сервісний центр для обслуговування БПЛА

Міноборони та виробник Bayraktar збудують в Україні сервісний центр для обслуговування БПЛА

Угода суттєво посилить співпрацю України та Туреччини в оборонній сфері

Як повідомила прес-служба Міноборони України, оборонне відомство та турецька компанія Baykar Makina уклали договір про будівництво в Україні сервісного центру з ремонту та обслуговування безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Ця угода розвиває Рамкову угоду між урядами країн про співпрацю у сфері високих технологій, авіаційної та космічної галузей, яка набула чинності 23 січня 2023 року.

«Кожен в Україні знає, що таке Байрактор, знає вашу компанію. Але ми рухаємося вперед і нам важливо створювати власну базу в Україні для обслуговування безпілотників. Цей спільний проєкт започаткує основу нашої системної роботи, створить робочі місця в Україні. Ми дійшли згоди, найближчим часом буде створено центр», – сказав держсекретар Міноборони Костянтин Ващенко.

Baykar Makina – турецька авіабудівна компанія, заснована 1984 року підприємцем Оздеміром Байрактаром. З цього часу пройшла шлях від виробника деталей для автомобілів до провідного відомого у всьому світі виробника БПЛА.

Раніше компанія Baykar заявила, що розробляє інвестиційний проєкт з будівництва в Україні науково-дослідного центру в аерокосмічній галузі та виробничого центру збирання БПЛА.

Читайте також