На Полтавщині збудують чотири сміттєпереробні заводи за €120-130 млн

На Полтавщині збудують чотири сміттєпереробні заводи за €120-130 млн

Полтавська область стала першою після Київської, де підписано відповідний меморандум про співпрацю на рівні міністерства – область – громада

Мінприроди повідомило про підписання меморандуму про співпрацю щодо розвитку інфраструктури управління відходами міністром захисту навколишнього середовища Русланом Стрілецьком, головою Полтавської ОВА Філіпом Проніним та керівниками чотирьох громад.

Філіп Пронін заявив, що це дозволить ефективніше співпрацювати з різних напрямків, а головне – побудувати чотири сміттєпереробні заводи у Полтавській, Кременчуцькій, Лубенській та Кобеляцькій громадах.

За даними ОВА, щорічно в області утворюється близько 280 тис. тонн твердих побутових відходів.

Руслан Стрілець, у свою чергу, зазначив, що метою співпраці є запуск процесів створення в регіоні сміттєобробного кластера, який вирішить проблеми з відходами. Він додав, що євроінтеграційний рамковий закон "Про управління відходами" відчиняє двері інвесторам та створює умови для створення в Україні сучасної сміттєпереробної інфраструктури.

Повідомляється, що заводи дозволять логістично покрити сміттєпереробкою всю область і вони можуть заробити за кілька років. Їхні потужності зможуть переробляти до 500 тис. тонн відходів на рік.

Наразі ведуться переговори з європейськими та американськими партнерами.

Читайте також