Найдорожче укриття в Україні планують збудувати у Вишневому за 169 млн грн

Найдорожче укриття в Україні планують збудувати у Вишневому за 169 млн грн

Оголошено тендер на будівництво протирадіаційного укриття на території ліцею "Лідер" у селі Крюківщина

Як повідомляють Наші гроші з посиланням на дані в системі Prozorro, тендер на укриття вартістю 169,16 млн грн. оголосило комунальне підприємство "Головне управління комунального господарства" Вишневої міської ради Бучанського району Київської області. Укриття планується збудувати на території ліцею "Лідер" у селі Крюківщина.

Як правило, вартість найбільших договорів на будівництво таких укриттів для навчальних закладів не перевищує 60 млн грн.

Проєктувальником за 3,54 млн грн виступило ТОВ "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства". Передбачається, що ця споруда цивільного захисту буде підземною. У ньому передбачені приміщення для відвідувачів навчального закладу та зали для персоналу, а також різноманітні складські, інженерні та технічні приміщення, що забезпечують життєдіяльність споруди. Укриття розраховане на 1043 особи.

ТОВ "Всеукраїнський центр державно-приватного партнерства" виконує для інших замовників подібні проєкти з будівництва протирадіаційних укриттів для навчальних закладів.

Читайте також