НЕФКО та E5P виділять €3,46 млн на будівництво СЕС у Чорткові та модернізацію теплопостачання у Вінниці

НЕФКО та E5P виділять €3,46 млн на будівництво СЕС у Чорткові та модернізацію теплопостачання у Вінниці

НЕФКО та Східноєвропейське партнерство з енергоефективності та навколишнього середовища (E5P) підписали угоди про капітальні гранти у розмірі €3,46 млн

Провідний фондовий менеджер Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та навколишнього середовища (E5P) Катерина Стасюк заявила, що донори E5P раді співфінансувати два важливі для України інвестиційні проєкти капітальними грантами.

У Чорткові (Тернопільській обл.), завдяки гранту €460 тис., буде збудовано СЕС, енергія яких використовуватиметься у водоочисній системі та забезпечить стабільне постачання чистої води.

Вінниця отримала на модернізацію системи централізованого опалення загалом €6 млн грантового фінансування - по €3 млн від E5P та Швеції.

NEFCO – міжнародна фінансова установа, яка фінансує розширення північноєвропейських "зелених" рішень на світових ринках. Засноване у 1990 році Данією, Фінляндією, Ісландією, Норвегією та Швецією. НЕФКО працює в Україні протягом багатьох років та впроваджувала численні зелені проєкти разом із такими партнерами як E5P ще до повномасштабного вторгнення росії.

E5P створено під час головування Швеції у Європейському Союзі у 2009 році. Він підтримується низкою донорів та міжнародних фінансових інститутів. Гранти фонду разом із кредитами від міжнародних фінустанов використовуються для підтримки інвестицій у муніципальну інфраструктуру з метою підвищення енергоефективності в Україні, покращення стану довкілля та боротьбу зі зміною клімату.

Читайте також