Оцінка ФК «Шахтар» досягла €270 млн після продажу Мудрика

Оцінка ФК «Шахтар» досягла €270 млн після продажу Мудрика

Forbes оновив оцінку вартості донецького футбольного клубу після угоди з лондонським "Челсі" про перехід Михайла Мудрика за €100 млн

У зв'язку з переходом футболіста Михайла Мудрика до лондонського «Челсі», видання Forbes оновило оцінку вартості донецького «Шахтаря» до €270 млн.

Зазначається, що поточна оцінка базується на сукупній вартості гравців, що залишаються в клубі. Найдорожчі – голкіпер Анатолій Трубін та захисник Микола Матвієнко, чия вартість, за даними Transfermarkt на початок 2023 року, становить €11 млн за кожного.

Крім того, оцінка враховує нещодавно зароблені «Шахтарем» призові в €42 млн за участь у Лізі чемпіонів та суму, отриману від трансферу Мудрика з урахуванням дисконту в 50% для бонусної частини угоди (€30 млн).

15 січня донецький «Шахтар» Ріната Ахметова та лондонський «Челсі» оголосили про перехід футболіста Михайла Мудрика до англійського клубу. Загалом «Шахтар» отримає за футболіста €100–70 млн безпосередньо та ще €30 млн як бонуси, зазначив гендиректор клубу Сергій Палкін.

Читайте також