Польська IT-компанія Euvic Group стала мажоритарним інвестором української Artkai

Польська IT-компанія Euvic Group стала мажоритарним інвестором української Artkai

Сума угоди не розголошується

Стало відомо, що польська IT-компанія Euvic Group придбала мажоритарну частину українського постачальника програмного забезпечення Artkai.

Зазначається, що приєднання до Euvic Group допоможе Artkai вийти на нові ринки та розширити базу клієнтів.

Співзасновник Artkai Єгор Шакала зазначив: «Для нас важливо стати частиною більшої компанії, яка успішно інвестувала і розвинула вже не один десяток сервісних компаній. Тож об'єднавшись зараз, рости буде легше. Якщо говорити ширше, кожен новий проект – це та допомога, яка надає користь інвесторам і водночас допомагає економіці та людям України».

Голова правління Euvic SA Войцех Вільний у свою чергу заявив: «Для Euvic Group це стратегічна покупка. Ми віримо, що у найближчі два-три роки зможемо створити подібну екосистему в Україні як у Польщі. Група компаній, які працюють разом, діляться одна з одною своїми можливостями».

На думку експертів з компанії в MergeWave Capital, Artkai, в якій працює близько сотні працівників, могла коштувати близько $5 млн.

Компанія Artkai працює на ринку з 2014 року та спеціалізується на розробці програм для індустрій FinTech, PropTech, MarTech, а також діджиталізації для SMB/SME. Основні клієнти – це компанії із США та Європи. Штаб-квартира компанії знаходиться в Україні, але представництво є також у Бельгії, Швейцарії, США та Британії.

Euvic Group працює на польському ІТ-ринку 18 років, у глобальному штаті компанії близько 6000 осіб.

Читайте також