При інвестуванні понад €12 млн, інвестори в Україні отримають податкові пільги

При інвестуванні понад €12 млн, інвестори в Україні отримають податкові пільги

Уряд України змінив механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів

Український та іноземний бізнес, який готовий інвестувати понад 12 млн євро в Україні, отримає податкові пільги, регуляторні послаблення та підтримку на рівні реалізації проекту, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. За словами глави Кабміну, одним із ключових завдань в економічній сфері на 2024 рік є збільшення іноземних інвестицій в економіку України.

Уряд ухвалив постанову, яка має покращити механізм державної підтримки великих інвестиційних проектів.

Постанова стосується нового підходу щодо підготовки техніко-економічного обґрунтування інвестиційного проекту. Так, забираються та спрощуються ряд положень, зокрема, про необхідність економічного аналізу, перегляд соціальної оцінки проектів, а також послаблюються вимоги фінансової спроможності заявника.

Нововведення мають запустити більше інвестиційних проектів в Україні, які, у свою чергу, створять більше робочих місць та посилять економіку країни.

Нагадаємо, що на початку січня 2024 року уряд змінив правила ввезення в Україну та цільового використання нового обладнання та комплектуючих виробів до нього для інвестпроектів із значними інвестиціями. Цього року на підтримку інвестпроектів із значними інвестиціями у бюджеті закладено 3 млрд грн. Кошти будуть надаватися інвесторам, які фокусуються на виробничих потужностях для виготовлення продукції з високою доданою вартістю.

Читайте також