Рінат Ахметов оцінив довоєнну капіталізацію «Азовсталь» та «ММК ім. Ілліча» $11 млрд

Рінат Ахметов оцінив довоєнну капіталізацію «Азовсталь» та «ММК ім. Ілліча» $11 млрд

Власник групи СКМ Рінат Ахметов планує пред'явити вимоги до РФ про відшкодування завданих йому збитків. Довоєнна капіталізація «Азовсталь» та «ММК ім. Ілліча» становила $11 млрд

Як розповів бізнесмен Рінат Ахметов в інтерв'ю італійському телеканалу RAI, після масштабного вторгнення РФ заводи Азовсталь, Маріупольський металургійний комбінат ім. Ілліча», «Авдіївський коксохімічний завод», Луганська ТЕЦ та десятки інших об'єктів промислової інфраструктури та «зеленої» енергетики були частково чи повністю знищені чи законсервовані. Інформація про зруйновані підприємства російськими військами в Україні доступна за посиланням.

За його словами, довоєнна капіталізація двох заводів – «Азовсталі» та «ММК ім. Ілліча» становила близько $10 млрд. Крім того, на підприємствах значилося сировини та готової продукції на суму $1 млрд.

Щодо довоєнної капіталізації активів групи СКМ Ріната Ахметова, які на даний момент зруйновані, постраждали або законсервовані через військову агресію Росії, вона перевищувала $20 млрд. У портфель активів СКМ входять , Лемтранс, Еста, HarvEast, АСКА та інші компанії. Сам Ріант Ахметов – найбагатший громадянин України, його статки у 2021 році Forbes оцінював у $7,6 млрд., а Новий час та Dragon Capital – $11,5 млрд.

Рінат Ахметов заявив, що СКМ обов'язково висуне претензії РФ з вимогою відшкодувати всі збитки, завдані внаслідок російської військової агресії.

Він також підкреслив, що Маріуполь може бути відновлений тільки під українським контролем, і жоден бізнес СКМ ніколи не працюватиме під контролем Росії.

У свою чергу ставленик окупаційної влади Росії в Донецькій області Денис Пушилін заявив, що завод Азовсталь у Маріуполі планують знести, а на його місці організувати зелену зону або технопарк, а Маріупольський металургійний комбінат імені Ілліча відновлюватимуть.

PS. Загальна площа «Азовсталі» налічує 1100 га! — для порівняння, це майже вдвічі більше за площу українського містечка Бородянка, де мешкає 12,5 тисяч людей. Маячні фанатазії недоумків, більше нема чого сказати!

Читайте також