Сенс Банк знайшов польського інвестора, готового викупити частки Фрідмана та Авена

Сенс Банк знайшов польського інвестора, готового викупити частки Фрідмана та Авена

Про це повідомила довірена особа з управління частками підсанкційних акціонерів Симеон Дянков, чиї слова не підтверджує НБУ

Симеон Дянков – довірена особа, якій передано право управління частками власників банку, заявив про те, що команда «Сенс Банку» знайшла у Польщі інвестора, який може викупити банк у підсанкційних російських бізнесменів Михайла Фрідмана та Петра Авена. Тим часом у НБУ наголосили, що не доручали Дянкову вести переговори щодо пошуку потенційних інвесторів для Сенс Банку.

Симеон Дянков розповів, що найближчим часом планує узгодити з НБУ та Офісом президента подальші дії. За його словами, він та польський інвестор уже направили до НБУ листи про наші наміри. Вже навіть підписано відповідний меморандум і розпочалася підготовка до due diligence.

Як уточнив Дянков, на першому етапі угоди з інвестором планується "суттєво знизити частку підсанкційних акціонерів" у Сенс Банку. Повний вихід цих акціонерів із капіталу банку відбуватиметься вже на другому етапі.

В офіційному релізі НБУ наголошується: «Неодноразові згадки в інтерв'ю про те, що регулятор визначив для Дянкова певні завдання щодо «зменшення частки підсанкційних осіб серед акціонерів» та «пошуку інвестора» не відповідають дійсності і є маніпуляцією, яка може ввести в оману читачів».

У регуляторі також додали, що «жодних підстав для згаданих у публікації запланованих «зустрічів у НБУ та ВП» немає». 

Читайте також