SMRK вклав $1 млн в український AI-стартап Osavul у сфері інформбезпеки

SMRK вклав $1 млн в український AI-стартап Osavul у сфері інформбезпеки

Фінансування буде спрямоване на маркетинг та розвиток технологічної платформи

Українська AI-компанія Osavul розробляє рішення, за допомогою яких фахівці з безпеки та комунікацій, які працюють з державним сектором та політичною сферою, бізнесом, некомерційними організаціями, агентствами з безпеки та PR-сферою, можуть виявити необхідну інформацію, виміряти та знайти шляхи протидії, якщо вони становлять загрозу.

Компанія орієнтується на підхід co-pilot, що дозволяє працювати з великими масивами даних, ефективніше знаходити та аналізувати інформацію, а також своєчасно знаходити та нейтралізувати загрози.

Дмитро Плешаков та Дмитро Білаш, які мають досвід у сфері ІТ-розробок та штучного інтелекту, заснували Osavul у березні 2022 року.

З початком повномасштабного вторгнення команда розпочала роботу з державними органами як волонтери. У 2023 році розробка компанії CIB research перемогла в рамках 1991 media hackathon.

Зараз стартап пропонує три продукти: software платформу CommSecure для проведення information environment assessment, модуль для аналізу скоординованої неавтентичної поведінки між аккаунтами в медіа CIB Guard, інтегрований сервіс InfoOps.

Компанія, зокрема, планує за рахунок залучених коштів вийти зі своїми продуктами на міжнародні ринки та налагодити співпрацю із закордонними компаніями та урядовими організаціями.

SMRK – український венчурний фонд, що фокусується на стадіях від Seed до Series B та надає інвестиції на суму від $500 тис. до $1,5 млн стартапам, які мають чіткий зв'язок з Україною.

Читайте також