Стимулювання military tech у дії: мисливці на «шахедів» отримають по $1 млн

Стимулювання military tech у дії: мисливці на «шахедів» отримають по $1 млн

За результатами Drone Hackathon «Anti-Shahеd» три українські технологічні проекти отримають по $1 млн на реалізацію та масштабування розробок проти ворожих дронів

Загалом в рамках Drone Hackathon «Anti-Shahеd» 50 команд презентували проєкти для представників Сил безпеки та оборони України.

За результатами конкурсу обрали трьох переможців, які презентували найефективніші проєкти, кожен із них отримає по $1 млн для реалізації та масштабування технологічних розробок, які допоможуть боротися з «шахедами». Нові технології мають допомогти боротися з іранськими «шахедами», щоб не витрачати потужні ресурси сил ППО.

«Щоб постійно ефективно протидіяти новим атакам ворожих БПЛА, нам необхідно впроваджувати нові системи з виявлення, ідентифікації та знищення цілей», – заявив генерал-майор Збройних сил України Володимир Коваль.

Сьогодні для України вкрай важливо створити альтернативні системи протидії іранським «шахедам».

Раніше в рамках «Армії дронів» уже відбувся перший Drone Hackathon. Із 30 сформованих команд, які презентували технологічні рішення в розвитку БПЛА, шестеро стали переможцями. За пів року вони втілили свої ідеї в продукт, який продемонстрували на полігоні.

Drone Hackathon «Anti-Shahеd» реалізується з ініціативи Генштабу ЗСУ, Мінцифри та Мінінфраструктури в межах проєкту «Армія дронів».

InVenture надає безкоштовну підтримку у залученні інвестицій для проектів military-tech, а також співпрацює у поширенні military tech проектів платформи Brave Inventors.

Про нові проекти в сфері military-tech можно дізнатися на каналі InVenture.

Читайте також