Турецька Baykar обрала ділянку під будівництво заводу Bayraktar в Україні

Турецька Baykar обрала ділянку під будівництво заводу Bayraktar в Україні

Виробник безпілотників створив свою українську компанію в Україні

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що завод з виробництва безпілотників Bayraktar будуватиметься в Україні. За його словами, уряд затвердив двосторонню угоду про будівництво самого заводу та направив її до парламенту на ратифікацію.

Василь Боднар зазначив, що Baykar створив свою українську компанію в Україні. Ця компанія вже придбала земельну ділянку. Компанія розробила проект самого заводу та має намір реалізувати його до кінця, оскільки це було майже особисте зобов'язання власників компанії зробити це виробництво в Україні.

Це рішення не тільки політичне, а й практичне, оскільки на значній частині моделей, які будуть вироблятися на цьому заводі, стоятимуть комплектуючі українського виробництва, а саме двигуни, колеса та інші запчастини.

Посол додав, що і до війни, і зараз сфера оборонних технологій є одним із драйверів українсько-турецьких відносин.

Посол наголосив, що незважаючи на війну, українські компанії продовжують виконувати свої зобов'язання. Можливо, не в таких обсягах, як це було заплановано, але не залишають цієї роботи, і це також показує, наскільки Україна є відповідальним партнером.

Baykar – турецька військова компанія, яка з 2000 року займається виробництвом БПЛА. До того ж з моменту заснування у 1986-му підприємство концентрувалося на виробництві автомобільних запчастин, але згодом цей напрямок витіснив конструювання безпілотних авіаційних комплексів. Зараз Baykar створює БПЛА як внутрішнього, так зовнішнього ринку. Компанія відома, зокрема, такими ударними безпілотниками, як Bayraktar TB2 та Bayraktar Akinci.

Читайте також