У Дніпрі продають найдорожчий державний протезний завод за щонайменше 115 млн грн

У Дніпрі продають найдорожчий державний протезний завод за щонайменше 115 млн грн

Фонд держмайна виставив на приватизацію Дніпропетровське експериментальне протезно-ортопедичне підприємство зі стартовою ціною 114,87 млн грн

Згідно з інформацією на сайті Prozorro. Продажі, на приватизацію виставлено єдиний майновий комплекс Дніпропетровського експериментального протезно-ортопедичного підприємства (ДЕПОП). Це найдорожчий серед протезних заводів, які продає держава.

Раніше власник "Великої кишені" приватизував Київський протезний завод за 165 млн грн. при стартовій вартості 31,3 млн грн., а приватизаційні торги Миколаївським протезним заводом виграв виробник ортопедичного взуття та протезів "Ортотоп" зі ставкою всього 7,15 млн грн.

Торги мають відбутися 10 липня.

ДЕПОП розташоване Дніпрі, але має ще приміщення у Запоріжжі та Кривому Розі.

Протезний завод перебуває у хорошому фінансовому стані: він приносить прибуток (2,5 млн грн. за 2023 рік, 1,15 млн грн. за перший квартал 2024-го), не має простроченої кредиторської заборгованості.

За умовами аукціону потенційний інвестор зобов'язаний зберегти профіль діяльності підприємства протягом мінімум десяти років і не має права звільняти працівників протягом шести місяців після переходу права власності.

Читайте також