Угода за продажу Brocard скасовується: суд заарештував корпоративні права мережі магазинів парфумерії

Угода за продажу Brocard скасовується: суд заарештував корпоративні права мережі магазинів парфумерії

Суд наклав арешт на 100% корпоративних прав ТОВ "Брокард-Україна", що належать кіпрській компанії Інденон Холдинг Лімітед, бенефіціаром якої виступає росіянка Тетяна Володіна

Арешт був накладений у рамках кримінального провадження про присвоєння майна (ч. 5 ст. 191 КК) та фінансування агресії проти України (ч. 2 ст. 110-2 КК).

Суд заборонив Володиній та її представникам відчужувати корпоративні права на "Брокард-Україна", але на початку червня Brocard розіслав партнерам повідомлення про зміну власника - компанію продали парфумерному холдингу Philippe Benacin Holding (як з'ясувалося пізніше - без дозволу Антимонопольного комітету).

Адвокати компанії просили суд скасувати арешт майна з огляду на те, що кінцевим бенефіціарним власником компанії став громадянин Франції Філіп Бенасін.

При цьому суд задовольнив "Брокард-Україну" лише частково.

Зазначається, що арешт залишається чинним, як і заборона вчиняти будь-які дії, пов'язані з проведенням державної реєстрації права власності на корпоративні права компанії. У той же час компанії дозволили змінити директора та місцезнаходження юридичної особи.

Нагадаємо, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% акцій двох провідних українських компаній, які працюють у косметично-парфумерній сфері: "Брокард-Україна" та "Егзагон".

З 2010 року Brocard Ukraine належав офшорному кіпрському холдингу з російськими власниками, а кінцевим бенефіціаром компанії була власниця російської мережі Летуаль Тетяна Володіна.

Філіп Бенасін, співвласник та засновник холдингу, також є співвласником, головою та головним виконавчим директором Interparfums – потужним гравцем на міжнародному ринку косметики та парфумерії.

Станом на 1 січня 2022 року мережа налічувала близько 100 магазинів у 26 містах України. Штат компанії становив 1808 осіб.

Антимонопольний комітет заявив, що не дозволяв французькому косметичному холдингу Philippe Benacin на купівлю 100% двох українських компаній, які працюють у косметично-парфумерній сфері: ТОВ "Брокард-Україна" та "Егзагон".

Читайте також