Україна отримає додаткові $530 млн від Світового банку під гарантії Великобританії

Україна отримає додаткові $530 млн від Світового банку під гарантії Великобританії

Кошти буде надано на підтримку уряду України для вирішення негайних потреб, що виникли через вторгнення росії в Україну

Про це Світовий банк оголосив 30 вересня.

Зазначається, що фінансування Міжнародного банку реконструкції та розвитку забезпечується своєчасними кредитними гарантіями, наданими Великобританією ($500 млн.) та Королівством Данії ($30 млн.). Додаткове фінансування мобілізовано у рамках проекту «Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні» (PEACE).

Також у повідомленні Світового банку йдеться, що цей проект надає постійну підтримку уряду у здатності забезпечити надання основних державних послуг, зокрема у сферах охорони здоров'я, освіти та соціального захисту.

На сьогоднішній день Світовий банк мобілізував для України майже $13 млрд екстреного фінансування, зокрема й у зобов'язаннях та гарантіях донорів. Із цієї суми $11 млрд уже виділено у повному обсязі. Ця допомога дозволила Україні продовжити надання важливих державних послуг населенню та допомогла зменшити вплив значних людських та економічних втрат, спричинених війною.

Регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи Аруп Банерджі заявив, що останній аналіз банку показав, що загальні довгострокові витрати на реконструкцію та відновлення в Україні величезні, а потреби навіть на наступні три роки сягають понад $100 млрд.

Читайте також