Україна планує створити Фонд приватних інвестицій та страхувати військові ризики

Україна планує створити Фонд приватних інвестицій та страхувати військові ризики

Віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко поділилася планами уряду щодо повоєнної відбудови України

Віце-прем'єр-міністр економіки Юлія Свириденко на Київському міжнародному економічному форумі заявила, що Україна має розраховувати на заморожені російські активи, які можна витратити на відбудову країни. При цьому, за її словами, важливо знайти правильний правовий механізм.

Юлія Свириденко наголосила, що найголовніше завдання у повоєнній відбудові– стабілізувати економіку самим. Уряд очікує наступного року на підтримку міжнародних партнерів у розмірі $38 млрд, які будуть спрямовані на покриття дефіциту бюджету.

Віце-прем'єр – міністр економіки підтвердила, що уряд розглядає можливість використовувати політичну підтримку України для спрощення та здешевлення доступу до міжнародного капіталу. Так, планується створити Фонд відновлення, спрямований на відновлення соціальної інфраструктури. Крім цього, буде здійснено структуризацію Фонду приватних інвестицій, куди такі інвестори, як IFC, вкладатимуть кошти.

Уряд також працює зараз над страхуванням військових ризиків. За словами Юлії Свириденко, уряд має домовленість з групою Світового банку про те, що вони дають перші кошти вже цього року, для того, щоб можна було до кінця року запустити як мінімум кілька інвестпроектів з покриттям військових ризиків. Страхування стосуватиметься як міжнародного, так і українського бізнесу.

Віце-прем'єр уточнила, що у роботі є два інвестпроекти.

Читайте також