Україна успішно реструктуризувала євробонди та скоротила держборг на $9 млрд

Україна успішно реструктуризувала євробонди та скоротила держборг на $9 млрд

Україна завершила реструктуризацію боргу та проведення розрахунків за тринадцятьма серіями державних єврооблігацій та гарантованих державою єврооблігацій, випущених Укравтодором

На сайті Лондонської фондової біржі було опубліковано повідомлення про Україну, яка успішно завершила реструктуризацію боргу з єврооблігацій. Це дозволило скоротити держборг України близько $9 млрд,

Прес-служба Міністерства фінансів зазначила, що процес реструктуризації включав обмін тринадцяти серій державних єврооблігацій та однієї серії гарантованих державою єврооблігацій «Укравтодору» на суму близько $20,5 млрд (близько $24 млрд з урахуванням капіталізованих відсотків) на вісім нових серій єврооблігацій із номінальною вартістю $15,2 млрд.

Внаслідок цієї угоди державний та гарантований державою борг України скоротився на близько $9 млрд.

Це означає номінальне зниження вартості боргу на 37% з першого дня дії угоди та зниження чистої наведеної вартості боргу близько 60% (при ставці дисконтуванні 14%). Це одне із найбільших списань боргу у нещодавніх реструктуризаціях суверенного боргу», – пояснили у Мінфіні.

Боргові виплати зменшуються на 93%, що призведе до економії $11,4 млрд протягом наступних трьох років. Крім того, витрати на обслуговування та погашення боргу до 2033 року зменшаться на 77%, що дозволить заощадити загалом $22,8 млрд.

Читайте також