Україна залучила понад $85 млрд зовнішнього фінансування з початку повномасштабної війни

Україна залучила понад $85 млрд зовнішнього фінансування з початку повномасштабної війни

З початку повномасштабного вторгнення Росії Україна отримала від міжнародних партнерів $85 млрд для фінансування видатків державного бюджету, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

"За 821 день повномасштабного вторгнення одним із головних досягнень уряду є забезпечення фінансової стабільності нашої країни. За цей час вдалося залучити понад $85 млрд зовнішнього фінансування. Понад 1 трлн грн було залучено до бюджету завдяки військовим та іншим облігаціям. Це дозволило уряду повною мірою профінансувати ключові витрати бюджету", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У 2024 році Україна вже отримала від МВФ вже $880 млн. і розраховує отримати ще $4,5 млрд бюджетної підтримки.

Також з боку Європейського Союзу у рамках реалізації Ukraine Facility на поточний рік заплановане надання 16 млрд. євро. Крім того, ведеться робота зі США щодо отримання близько $8 млрд бюджетної підтримки.

"Але треба розуміти, що кошти наших партнерів ми можемо спрямовувати лише на невоєнні цілі. Тобто оборонну кампанію уряд фінансує за рахунок коштів платників податків, а також військових облігацій. З початку року ми вже виділили на оборону нашої країни понад 500 млрд. грн", – додав Денис Шмигаль.

Читайте також