Українська платформа для покупки житла в США Propertymate залучила $5,5 млн

Українська платформа для покупки житла в США Propertymate залучила $5,5 млн

Стартап з оцінкою приблизно $40 млн отримав фінансування від американських та українських інвесторів, а також бізнес-ангелів

П'ятирічний український стартап Propertymate, який допомагає з пошуком та купівлею житла в США, оголосив про новий посівний раунд інвестицій на $5,5 млн. У раунді взяли участь американські венчурні компанії Gaingels, Asymmetry Ventures, ангельський синдикат Unpopular Ventures, а також українські Geek One Ventures, SID Venture Partners. Ventures та ранній інвестор Pragmatech Ventures – фонд співзасновника iDeals Євгена Сергєєва.

Новими ангельськими інвесторами стартапу стали колишній CEO Oliver Wyman Девід Моррісон, американський економіст Адріан Сливоцький, Джон Гу з Norwest Venture Partners, засновник SquareFoot Джонатан Вассерструм, засновник Opswat Бенні Чарні.

Як розповіли засновники стартапу Богдан Гнатковський та Софія Вишневська, після залучення фінансування стартап змінив назву на NewHomesMate, зберігши при цьому продукт і бізнес-модель.

За час свого існування стартап отримав $6,7 млн. інвестицій.

Оцінку нового раунду засновники не розкривають. Однак, за даними Forbes, вона знаходиться в діапазоні $30-40 млн.

За словами Богдана Гнатковського, компанія зросла на 1086% за доходом станом на січень 2023-го порівняно із січнем 2022 року.

Propertymate був заснований у 2018 році в американському Остіні. Його продукт - платформа для пошуку та придбання нової нерухомості, орієнтована на американський ринок.

Співзасновники стартапу – львів'яни Богдан Гнатковський та Софія Вишневська. У 2020 році Propertymate потрапив до акселератора Techstars в Остіні (Техас) та отримав $120 тис. інвестицій. Наступного року стартап залучив $1 млн у pre-seed раунді від Pragmatech Ventures. Станом на червень 2023 року команда проєкту розросла до 91 людини, частина – у Києві та Львові, але більшість нових співробітників наймали у США.

Читайте також