Українська платформа вивчення мов Preply залучила $70 млн від Horizon Capital та інших інвесторів

Українська платформа вивчення мов Preply залучила $70 млн від Horizon Capital та інших інвесторів

З новим раундом фінансування компанія запускає AI-асистента для репетиторів та розробляє персоналізовані навчальні інструменти

Заснована українцями EdTech компанія Preply досягла важливого етапу у своїй історії фінансування, залучивши $70 млн у вигляді акціонерного та позикового капіталу. Це дозволило збільшити обсяг серії С до $120 млн. Команда компанії зросла до 500 співробітників 60 різних національностей у 30 країнах світу.

Новий раунд фінансування очолила компанія Horizon Capital, що спеціалізується на інвестиціях в акціонерний капітал, за участі Reach Capital, Hoxton Ventures та інвесторів, які брали участь у попередньому фінансуванні. Склад інвесторів у новому раунді, з досвідом допомоги компаніям на стадії зростання й експертизою в EdTech,  спрямує зусилля на підтримку Preply в наступних етапах розвитку бізнесу.

Зростання Preply та плани розвитку

Preply стала світовим лідером у сфері електронного навчання, який об'єднує 35 000 викладачів з найбільшою у світі спільнотою з вивчення іноземних мов у реальному часі.

Компанія демонструє зростання:

За останні три роки доходи Preply зросли вдесятеро, що пов'язано з покращенням досвіду користування продуктом як для викладачів, так і для студентів;

За минулий рік було підписано понад 200 нових угод у рамках B2B-напряму платформи. Такі компанії, як Plarium, Datadog, GroupM та Bain користуються перевагами вибору репетиторів на Preply, щоб покращити комунікативні навички своїх команд, підвищити рівень впевненості співробітників та їх продуктивність.

У червні 2023 року Preply уклав партнерство з глобальним розпорядником тестів ETS (Education Testing Service), щоб забезпечити першокласну персоналізовану підготовку до TOEFL iBT® – тесту на знання англійської мови, що використовується більш ніж 11 500 установами у світі.

Можливості штучного інтелекту для репетиторів

Попри те, що Preply фокусується на навчальному процесі під керівництвом тьюторів, компанія використовує штучний інтелект для масштабування навчання, покращення доступу та зосереджені на процесі здобування нових навичок. Це логічний розвиток Preply у розбудові машинного навчання, яке компанія завжди використовувала для об'єднання репетиторів та учнів.

Preply запустила AI-асистента, який дозволяє репетиторам створювати різноманітні вправи, граматичні пояснення, теми для розмов тощо. Викладачі використовують цей інструмент під час занять і в перервах між ними, щоб допомогти з домашніми завданнями та плануванням уроків, таким чином звільняючи час для більш складних завдань, які вимагають більшого залучення людини.

Також Preply аналізує дані про успішність і закономірності навчання, щоб виявити сфери, в яких учні відчувають труднощі. Метою є розробка персоналізованих планів уроків та конспектів, які відповідають індивідуальним потребам учнів, а також обмін думками зі спільнотою викладачів щодо того, як досягаються найефективніші результати навчання.

Кирило Бігай, співзасновник і CEO Preply зазначає:
"Це велике досягнення – закрити новий інвестиційний раунд в той час, як ми знаходимось у процесі зростання та більша частина попереднього фінансування ще не використана: результат суворої ефективності використання капіталу і фокусу на продуктивності. Додаткові ресурси дозволять нам розширити наше лідерство в категорії шляхом інтеграції технологій AI у роботу репетиторів. Наша команда сьогодні є дійсно глобальною, проте, як для компанії, заснованої в Україні, зі значним R&D в Україні, це важливий етап, який варто відзначити. Це також є підтвердженням стійкості та рішучості українського технологічного сектору та всіх українців".

Дмитро Бородай, партнер в Horizon Capital, коментує:
"Ми раді працювати зі співзасновниками та візіонерами Preply, їхньою винятковою управлінською командою. Preply – один з найбільш швидкозростаючих світових EdTech брендів, який зараз лідирує в категорії онлайн-навчання та досягає високих показників зростання завдяки культурі операційної досконалості. Ми пишаємося тим, що можемо підтримати компанію на наступному етапі її розвитку".

"Preply є безперечним лідером у вивченні мов – секторі, в якому ми маємо й “апетит”, і глибокий досвід. Ми раді співпрацювати з командою, оскільки вони продовжують розширюватися та зростати. AI має величезний потенціал для підвищення ефективності роботи викладачів та покращення досвіду студентів, і Preply знаходиться на прогресивному шляху впровадження AI в навчальний процес", – додає Джеймс Кім, партнер Reach Capital.

Тенденції вивчення іноземних мов в Україні

Україна є одним із ринків присутності Preply, і наведені нижче дані дають цікавий огляд учнів та репетиторів у країні:

73% українських учнів Preply вивчають англійську мову. Наступними за популярністю є іспанська, німецька, французька, італійська мови, а також китайська, японська, португальська та арабська мови (1%);

За останній рік українці використовували платформу з вивчення мов насамперед для кар’єрного росту (41%), покращення навичок спілкування (25%) та підготовки до переїзду (14%);

2800 репетиторів серед глобальної спільноти Preply народились в Україні;

Попри те, що вони народилися в Україні, близько 54% українських репетиторів фактично викладають з інших країн. Порівняно із минулим роком, цей показник збільшився на 21%. Популярними місцями проживання є Польща, Німеччина, США, Іспанія та Італія;

Учні з понад 156 країн зараз навчаються з українськими репетиторами на Preply. США, Німеччина, Польща, Великобританія та Канада є найбільшими закордонними країнами, де вивчають мову з українськими репетиторами;

Один викладач англійської мови з України навчав 295 різних студентів на Preply у 2022 році.

Про компанію:

Preply – онлайн-платформа для вивчення іноземних мов, маркетплейс, що поєднує репетиторів із сотнями тисяч студентів у 180 країнах світу. Понад 35 000 викладачів викладають більше 50 мов. Завдяки алгоритмам машинного навчання, сервіс рекомендує найкращих репетиторів для кожного учня, з урахуванням індивідуальних запитів. Заснована у 2012 році трьома українськими співзасновниками Кирилом Бігаєм, Сергієм Лук'яновим та Дмитром Волошиним, Preply виросла з команди з 3-х осіб до компанії, в якій працює 500 співробітників 60 різних національностей. З офісами в Барселоні, Нью-Йорку та Києві співробітники компанії працюють у 30 країнах Європи, США, Африки, Азії та Латинської Америки.

Читайте також