Український медичний АІ-стартап Mark залучив $200 тис. від колишнього радника голови Мінцифри

Український медичний АІ-стартап Mark залучив $200 тис. від колишнього радника голови Мінцифри

Розробник медичного ШІ-асистента отримав посівні інвестиції від співзасновника фінтех-компанії GEO Pay Максима Дем'янюка

Український MedTech-стартап Mark, заснований у 2021 році, оголосив про отримання $200 тис. посівних інвестицій. Загалом стартап залучив $500 тис. від своїх засновників, Максима Дем'янюка та двох бізнес-ангелів, чиї імена не розкриваються.

Mark розробляє додаток для смартфона, який керує медичною інформацією пацієнта, аналізує показники здоров'я та може попереджати про можливі проблеми.

Додаток для iOS та Android працює у тестовому режимі з травня 2023 року. На початок серпня активна аудиторія, за даними засновників, досягла 5500 користувачів. Вихід із тестового режиму запланований до кінця 2023 року.

Mark заснували IT-підприємець із Донецька Валерій Ясаков та медик зі Львова Андрій Петрух.

На початку 2010-х Валерій Ясаков був одним із чотирьох співзасновників студентського стартапу EnableTalk, який розробляв «розумну» рукавичку для спілкування з глухонімими людьми. Розробка виграла змагання Microsoft Imagine Cup 2012 в Австралії. 2015-го через початок російсько-української війни та бойових дій на Донбасі команда переїхала до США, проте комерційного успіху стартап так і не досяг.

Андрій Петрух – професійний медик, співвласник Львівського діагностичного центру Medis. Засновник компанії – його батько теж Андрій Петрух.

Максим Дем'янюк – засновник рітейл-мережі з півтора десятка маркерів TOR-BA та фінтех-компанії GEO Pay. З березня до кінця 2021 року був радником голови Мінцифри Михайла Федорова.

Читайте також