Український синдикат Toloka інвестував $1 млн в американський стартап Forta Health

Український синдикат Toloka інвестував $1 млн в американський стартап Forta Health

Ангельський синдикат Тараса Кириченка, Олександра Колба та Ігоря Шойфота взяв участь у розширеному раунді серії А на $15 млн

Каліфорнійський стартап Forta Health був заснований у 2021 році. Він спеціалізується на сервісах для лікування дітей із розладами аутистичного спектру. У команді стартапу – близько півсотні людей. Засновник та СЕО – Рітанкар Дас. Його попередній проєкт – медичний сервіс Dascena – у серпні 2022 року придбала американська діагностична компанія CirrusDx.

Один із засновників Toloka Олександр Колб поки факт угоди не підтвердив і не спростував.

За п'ять місяців 2023-го виторг Forta Health зріс у 10 разів, середній прогнозований приріст доходів – близько $1,5 млн на місяць.

Контекст

У липні 2022 року стартап Forta оцінювали у $68,5 млн. Тоді він залучив $24,4 млн інвестицій у раунді серії А від Insight Partners за участю британського Digital Horizon та американських What-If Ventures, MVP Ventures, FJ Labs.

Наприкінці 2023-го Forta збирався залучити ще $30 млн, за попередньою оцінкою вже $120 млн, проте плани, очевидно, довелося змінити. Insight Partners запропонував розширити раунд серії А ще на $15 млн за поточною оцінкою та зобов'язався його очолити.

Читайте також