Український стартап-розробник роботів для складів Instock залучив $3,2 млн

Український стартап-розробник роботів для складів Instock залучив $3,2 млн

Seed-раунд було проведено під керівництвом Фонду промислових інновацій Amazon

З урахуванням нових інвестицій загальний обсяг фінансування Instock становив $6,2 млн

Раунд очолили Фонд промислових інновацій Amazon, OneWay Ventures та Lux Capital. Також у раунді взяли участь Commerce VC, u.ventures, Cybernetix Ventures та інші інвестори.

Instock планує витратити свіжі інвестиції на розширення зусиль з розробки та запуску у січні 2024 року своєї першої виробничої системи з технологічно передовою 3PL у Північній Америці.

СЕО та засновник Instock Єгор Анчишкін заявив: «Наша інноваційна архітектура обіцяє десятикратне зниження витрат на фулфілмент, водночас створюючи гнучкість для операторів електронної комерції».

Автор Instock Єгор Анчишкін в 2010 році запустив сервіс доставки замовлень із супермаркетів Zakaz.ua, але покинув компанію в 2017 році через розбіжності щодо стратегії розвитку і став розвивати новий проєкт.

У травні 2023 року Instock залучив первісне фінансування у розмірі $4 млн від фондів One Way Ventures, Lux Capital та Commerce VC. За словами фаундера, тоді Instock оцінили у близько $20 млн.

Розробка Instock автоматизує склади для рітейлерів та інтернет-магазинів. Пріоритетні клієнти – складські оператори, які збирають замовлення для онлайн-рітейлерів.

Читайте також