В Україні запускають грант 150 000 грн на власний бізнес для молоді

В Україні запускають грант 150 000 грн на власний бізнес для молоді

Українці віком до 25 років зможуть отримати гранти на власну справу на 150 000 грн у рамках нової програми, яка запрацює з вересня 2024 року, повідомив президент Володимир Зеленський

Загалом цієї осені заплановано запуск трьох оновлених державних програм підтримки молоді.

За словами президента, вже з вересня 2024 запрацює нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років.

«Це створення або розвиток свого власного малого бізнесу, і ми починаємо з грантів у 150 000 грн на перший проєкт. Всі деталі будуть представлені нашим урядом», – додав Зеленський.

Також у вже існуючій державній програмі «єОселя» закладено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10%. «І вже восени має запрацювати відповідна програма. Це дійсно хороша іпотечна програма. В ній передбачено 3% річних для військових, лікарів, вчителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій», – пояснив він.

Президент також анонсував освітні гранти. За його словами, з вересня запрацює програма підтримки абітурієнтів.

«Ми поступово урядом будемо збільшувати наповненість коштів цієї та інших відповідних програм підтримки нашої української молоді», – сказав Зеленський.

Читайте також