В Україні з

В Україні з'являться три нові індустріальні парки з понад 5,5 млрд грн інвестицій

В Україні зареєстрували три нові індустріальні парки у Волинській, Львівській та Івано-Франківській областях, які створять близько 4500 робочих місць

Як передає Мінекономіки, уряд вирішив включити парки "Ковель Порто", "Добросін" та "Грін Лактик" до реєстру індустріальних парків на засіданні 5 липня.

Наразі розвиток індустріальних парків є частиною економічної політики «Зроблено в Україні». Так, цього року у держбюджеті на розвиток індустріальних парків закладено 1 млрд грн.

У 2024 році до реєстру включили вже 16 нових індустріальних парків, і це більше, ніж за весь рік 2023 чи 2022 року.

За словами заступника міністра економіки Віталія Кондрата, тенденція свідчить про зростання інтересу бізнесу до роботи в рамках парків.

Індустріальний парк «Ковель Порто» площею 11,6 га розміститься у місті Ковель на Волині. Там будуть запущені підприємства переробної промисловості – виробництво готових металевих виробів, машин та обладнання, ремонт та монтаж машин та обладнання. Концепція парку передбачає створення 587 робочих місць та інвестиції загальним обсягом близько 358 млн. грн.

Індустріальний парк «Добросін» площею 27,3 га розташований у с. Добросін Львівщини. Там працюватимуть підприємства текстильної, фармацевтичної та харчової галузей, переробка та зберігання продукції сільського господарства, деревообробки, машинобудування тощо. Концепція парку передбачає створення до 3300 нових робочих місць.

Індустріальний парк «Грін Лактик» у місті Бурштин Івано-Франківської області площею 12 га об'єднуватиме підприємства харчової переробки. Зокрема, з виробництва борошна та круп, крохмалів та крохмальних продуктів, інших харчових та готових кормів для тварин. Концепція парку передбачає створення 600 робочих місць, інвестиції обсягом 2,3 млрд грн. на будівництво об'єктів, 3,1 млрд грн. - у виробниче обладнання.

Читайте також