VEON планує інвестувати $1 млрд у свою дочірню компанію – Київстар протягом 5 років

VEON планує інвестувати $1 млрд у свою дочірню компанію – Київстар протягом 5 років

Раніше компанія вже заявляла про плани інвестувати $600 млн протягом трьох років

Гендиректор нідерландської VEON Каан Терзіоглу повідомив, що материнська компанія найбільшого в Україні оператора «Київстар» планує інвестувати $1 млрд в Україну протягом п'яти років.

З його слів, інвестиції підуть на відновлення базової магістральної мережі, центрів обробки даних, волоконно-оптичної інфраструктури. «Ці речі дозволять нам швидше та ефективніше розгортати 5G та відкриті технології в країні», – сказав Каан Терзіоглу.

Щодо появи 5G від Київстар Терзіоглу зазначив, що точний час залежатиме від багатьох факторів, але компанія вже почала закладати основу для досліджень та розробок через свої міжнародні партнерства, зосереджені на Open RAN.

Окрім цього, компанія розглядає запуск супутникового зв'язку. Глава VEON заявив: «Важливо будувати майбутнє української цифрової інфраструктури із відкритими для зростання технологіями. Не лише 5G, а й супутниковим зв'язком. Тому ми працюємо з OneWeb у цьому напрямку. Також ми працюємо з Rakuten у галузі відкритих технологій. Ще один наш партнер – Amazon Web Services».

Читайте також