Віктор Пінчук вийшов із радіобізнесу

Віктор Пінчук вийшов із радіобізнесу

Засновник радіогрупи Tavr Media Микола Баграєв став єдиним власником таких національних радіостанцій, як Radio Roks, "Хіт FM", Kiss FM, "Радіо Relax", Classic Radio та "Радіо Байрактар"

За даними YouControl, кінцевим бенефіціарним власником ТРК "Медіа маркет" (радіостанція "Хіт FM") та "Українська корпорація "Телебачення та радіомовлення "Ютар" (Kiss FM) став Микола Баграєв. Наприкінці 2020 року радіостанціями та ТОВ «Компанія «Тавр» володіла ТОВ «Компанія «Аура», власником якої є Віктор Пінчук. Проте на жовтень 2021 року ця компанія вийшла зі структури власності радіостанцій та «Тавра».

Медіаексперт Дмитро Соломаха з посиланням на рішення Нацради з питань телебачення та радіомовлення 1 лютого також повідомив, що Микола Баграєв вказаний як кінцевий і єдиний власник ПП «Фірма Лямін» (Radio Roks), а його син Руслан – власником ТОВ «Радіокомпанія «Ностальжі» («Радіо «Мелодія»). За даними YouControl, до кінця 2020 року власником «Радіо Мелодія» був Пінчук.

Що ж до ТОВ «ТРК «Класік радіо» (Classic Radio) та ТОВ «Телерадіоорганізація «Радіо Україна» («Радіо Байрактар»), то вони раніше належали до групи EastOne Віктора Пінчука, а зараз кінцевим бенефіціаром є Микола Баграєв.

На початку серпня 2022 року Національна рада з телебачення та радіомовлення переоформила ліцензії радіостанцій «Радіо Рокс», «Хіт ФМ» та «Релакс» через зміни у складі власників та пов'язаних осіб. З переліку бенефіціарів вийшов Сергій Кузін, який мав 24% у ТОВ «ТРК «Класік радіо» («Радіо Рокс»), 19% – у ТОВ «Мюзікрадіо» («Радіо Релакс») та 18% – у ТОВ «ТРК «Медіа маркет» («Хіт ФМ»). Частка Кузіна перейшла до Миколи Баграєва.

Баграєв став власником частки у 68% у «Хіт ФМ», 19% – у «Радіо Релакс» та 74% – у ТОВ «ТРК «Класік радіо» («Радіо Рокс»).

Читайте також