Віктор Ющенко став міноритарієм газодобувного бізнесу дніпрянина Вадима Єрмолаєва

Віктор Ющенко став міноритарієм газодобувного бізнесу дніпрянина Вадима Єрмолаєва

Третій президент України придбав частку у компанії бізнесмена Вадима Єрмолаєва, яка займається видобутком природного газу та конденсату

Як повідомляє видання NADRA.info з посиланням на YouControl і дані Держслужби геології та надр, у лютому Ющенко придбав 8,5% акцій київської компанії Трендс Систем. За даними Youcontrol, 90% акцій компанії належить бізнесменові з Дніпра Вадиму Єрмолаєву та ще 1,5% – Володимиру Білоусову.

Компанії Трендс Систем належить дозвіл на геологічне вивчення та видобуток природного газу та конденсату на родовищі у Полтавській та Харківській областях.

Компанія отримала від Держгеонадру дозвіл на видобуток газу та конденсату на площі Федоровській ще у 2018 році на 20 років. Перспективні ресурси родовища становлять видобуток 795 млн. кубометрів природного газу та 116 тис. тонн конденсату.

Представники компанії розповіли, що планують розпочати освоєння Федорівської площі після війни.

2021 року Вадим Єрмолаєв займав 60 місце зі статком у $173 млн у рейтингу топ-100 найбагатших людей в Україні за версією видання НВ. Роком раніше його статки оцінили Forbes у $220 млн.

Вадим Єрмолаєв вважається головним забудовником Дніпра. Бізнесмен володіє, зокрема, групою компанії "Алеф".

Читайте також