Vodafone Україна отримала схвалення АМКУ на покупку провайдера Фрінет

Vodafone Україна отримала схвалення АМКУ на покупку провайдера Фрінет

Регулятор дійшов висновку, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України

Прес-служба АМКУ повідомила, що комітет дозволив "ВФ Україна" ("Vodafone Україна") придбати частку у ТОВ "Фрінет", яка забезпечує компанії контроль над провайдером.

Зазначається, що концентрація відбувається у сфері надання послуг фіксованого доступу до Інтернету. Учасники угоди надають послуги доступу до Інтернету як фізичним, так і юридичним особам у межах багатьох населених пунктів України.

Частки групи покупця на регіональних ринках незначні. Після угоди сукупні частки учасників концентрації на регіональних ринках не перевищуватимуть 15–21%.

У 2022 році телеком-оператор Vodafone Україна заробив 19,8 млрд грн, як мовиться в прес-релізі компанії. Чистий прибуток компанії впав до 1,1 млрд грн, що на 71% менше від показника 2021 року.

Близько 3,5 млн абонентів оператора Vodafone Україна виїхали зі східних і південних регіонів України через війну. Понад 2,2 млн абонентів вирушили за кордон, проте продовжують користуватися послугами оператора.

Читайте також