Які компанії готові інвестувати в Крим після його звільнення?

Які компанії готові інвестувати в Крим після його звільнення?

Великі міжнародні та вітчизняні компанії готові зайти в Крим після його деокупації, сказав президент України Володимир Зеленський, відкриваючи 3-й саміт Кримської платформи

"Ми маємо підтримку бізнесів міжнародного, національного, також локального українського рівня, які готові зайти в Крим і почати працювати відразу після деокупації. Це потужні бренди міжнародних готельних мереж, авіакомпанії, банківські бізнеси, технологічні й телекомунікаційні компанії, промислові компанії", - сказав він.

"Крим стане частиною глобальної економіки. І сьогодні ми робимо перший такий економічний крок. Ми підписуємо перший документ із компаніями, які готові прийти в Крим за України. Це відкритий документ, відкритий для приєднання будь-яких інших чесних та прозорих бізнесів", - зазначив президент.

За його словами, готовність інвестувати в Крим виявили такі компанії, як: SkyUp, JoinUp, Vodafone, Luxoft, SoftServe, Genesys, Sigma Software, Edem, "Окко", Lifeсell, Nokia, Hayat Ukraine, EPAM, FOZZY тощо.

Що стосується ІТ компаній, їхньою спільною метоє є - перетворення Криму на глобальний інноваційний хаб, а саме: забезпечити відновлення ІТ-індустрії півострова; створити нові робочі місця; розвивати підприємництво та залучати інвестиції; сприяти загальному розвитку регіону. ІТ-бізнес готовий внести свій внесок у відновлення та розвиток Криму після його реінтеграції. Технологічний потенціал та інноваційність - super power.

Листи підтримки направила міжнародна компанія Jacobs, яка є однією з найбільших інжинірингових компаній США, компанія Expedia, яка є одним зі світових лідерів на ринку туристичних технологій. А також - компанія EPAM, лідер у сфері інформаційних технологій.

Про свою готовність інвестувати в інфраструктуру на всій суверенній території України заявила компанія Ryanair. А також - Royal HaskoningDHV, одна з найбільших світових консалтингових компаній у сфері розвитку авіації, будівництва, енергетики, транспортної інфраструктури, урбаністики, яка має представництва у понад 30 країнах світу.

Підтримала ініціативу також Всесвітня рада з подорожей та туризму — ця міжнародна організація представляє понад 200 компаній, оборот який становить понад $600 млрд  (30 % усього ринку). Серед членів ради — ALL - Accor Live Limitless, Airbnb, Carnival Corporation, Hilton, InterContinental Hotels & Resorts, Marriott Hotels, MSC Cruises, Radisson і Uber.

"Ми створимо у Криму найбільший технологічний Центр Східної Європи. Вільні економічні зони, скасування валютного регулювання, сучасна цифрова інфраструктура та безмежні можливості для навчання та саморозвитку. Разом з Україною у Крим повернеться гідний рівень життя", - наголосив віцепрем'єр Олександр Кубраков.

"Тимчасова окупація півострова перетворила його на символ імперської, антигуманної, терористичної та шовіністської сутності росії. Однак сьогодні ми говоримо про інше майбутнє Криму. З відновленням після тимчасової окупації, з розвитком інфраструктури, з поверненням інвестицій, туристів, свободи говорити та діяти", — зазначив Олександр Кубраков.

Як наголошують в Мінвідновлення, попри фактичне знищення Росією економіки, бізнесу і туризму на півострові, попри втрати від екологічного тероризму, він стане кращим, аніж був.

"Економічна потужність, великі порти й морські маршрути. Технологічні парки та R&D центри провідних ІТ-компаній світу. Сучасна освітня інфраструктура. Новий туристичний бренд. Все це — складові відновлення звільненого Криму. Вже сьогодні долучитись до відновлення півострова готові десятки провідних компаній та міжнародних організацій. Впевнена, що разом ми відновимо український Крим", — зазначила заступник Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Азархіна.

Як наголошують в Мінвідновлення, Україна має безпрецедентну підтримку провідних бізнесів — з України та усього світу, які вже долучилися до відкритого меморандуму щодо відновлення та розвитку півострова.

Читайте також

Запущено українсько-польський PURE Hub із проєктами українських девелоперських компаній на €900 млн

Запущено українсько-польський PURE Hub із проєктами українських девелоперських компаній на €900 млн

11.10.23
1079
Українці інвестують у відкриття бізнесів у Польщі: кожна десята нова компанія — українська

Українці інвестують у відкриття бізнесів у Польщі: кожна десята нова компанія — українська

19.07.23
1079
Яким бачить успішний сценарій відновлення України найбільший її інвестор, ЄБРР

Яким бачить успішний сценарій відновлення України найбільший її інвестор, ЄБРР

16.05.23
1079