Японія виділила Україні $390 млн у рамках проєктів Світового банку

Японія виділила Україні $390 млн у рамках проєктів Світового банку

Фінансування спрямоване на соцзахист та відновлення сільського господарства

Мінфін повідомив, що до держбюджету України надійшло близько $390 млн від Японії в рамках проєктів Світового банку.

Зазначається, що фінансова допомога Японії у січні складається з грантової частини коштів на суму $89,8 млн у рамках проєкту "Екстренний проєкт надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України" (ARISE) та частини коштів позики у розмірі $300 млн у рамках проєкту. Інвестиції в соціальний захист для підвищення охоплення, стійкості та ефективності» (INSPIRE).

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив: "Завдяки Світовому банку та уряду Японії за потужну фінансову підтримку України. Залучені кошти будуть направлені для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема, у сфері відновлення та соціальної допомоги".

Проєкт INSPIRE фінансується на кошти позики Світового банку у розмірі $1,2 млрд із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine) за підтримки уряду Японії та спрямований на забезпечення соціального захисту вразливих верств населення під час та після війни.

Метою проекту ARISE, у свою чергу, є підтримка доступу сільгоспвиробників до фінансування через пільгове кредитування та гранти.

Читайте також