Засновники monobank вирішили закрити проєкт Koto у Великобританії

Засновники monobank вирішили закрити проєкт Koto у Великобританії

Причиною називають не вихід проєкту на заплановані показники

Співзасновник monobank Михайло Рогальський повідомив, що до кінця 2023 року планується закрити онлайн-банк Koto (зараз The Credit Thing), запущений на початку 2020 року у Великобританії.

Михайло Рогальський пояснив: «Ми фокусувалися на виплаті, вийшло так, що клієнти користувалися кредитами дешевше, ніж ставка, яку ми заявляли».

Крім того, на отримання ліцензії пішло два роки замість шести місяців. Отримавши ліцензію на відкриття рахунків і видачу кредитів, банк не зміг використовувати кошти клієнтів на кредитування.

Співзасновник monobank додав: «Почався COVID. Громадяни отримали допомогу від держави, їх витрати знизилися, тому вони почали погашати старі кредити замість брати нові. До того ж регулятор випустив вимогу, за якою кредитори не могли нараховувати відсотки або намагатися стягнути кредит, що не обслуговується».

Ще однією причиною закриття проєкту Михайло Рогальський назвав провал інвестиційного раунду цієї весни.

За словами Рогальського, проєкт намагалися перевести на модель B2B, але невдало. Наразі The Credit Thing знаходиться у процесі ліквідації, з січня його картки стануть неактивними.

Серед співзасновників Koto колишній міністр та співзасновник monobank Дмитро Дубілет, а також нинішні власники українського monobank Олег Гороховський та Михайло Рогальський.

Читайте також