Advent International придбала на біржі супутникову компанію Maxar Technologies за $6,4 млрд

Advent International придбала на біржі супутникову компанію Maxar Technologies за $6,4 млрд

Акції Maxar більше не котируються на Нью-Йоркській фондовій біржі після закриття угоди з Private Equity фондом Advent International та міноритарним інвестором British Columbia Investment ...

Компанія Maxar Technologies, яка займається супутниковою зйомкою і неодноразово публікувала супутникові знімки окупованої України, завершила угоду M&A за $6,4 млрд з компанією Advent International та British Columbia Investment Management Corporation. Незабаром акції Maxar Technologies буде виключено з лістингу на фондовій біржі Торонто.

Компанії оголосили про свою угоду M&A ще в грудні 2022 року. Тоді була домовленість, що акції Maxar, які перебувають в обігу, будуть придбані за $53 за акцію.

Космічна компанія Maxar Technologies, що базується у Вестмінстері, штат Колорадо, є результатом злиття DigitalGlobe та MDA Holdings Company, що відбулося у 2017 році. Пізніше компанія продала активи MDA за 1 млрд канадських доларів ($765 млн).

Відомо, що компанія Maxar пережила низку злетів і падінь. Невдалий для неї 2018 рік вона завершила зі збитками в $1,26 млрд через падіння курсу акцій, частково через втрату основного супутника для зйомки.

Але відтоді Maxar Technologies неухильно відновлювала ціну акцій, закінчивши 2022 рік з прибутком у $2 млрд. Компанія отримала великі контракти від уряду та оборонного відомства США, в тому числі контракт на суму $3,2 млрд від Національного розвідувального управління минулого року.

Нещодавно Maxar отримала контракт від Національного агентства геопросторової розвідки на суму до $192 млн протягом п'яти років.

Читайте також