Advent придбає супутникового оператора Maxar за $6,4 млрд з урахуванням боргу

Advent придбає супутникового оператора Maxar за $6,4 млрд з урахуванням боргу

В рамках угоди власник супутників оцінюється приблизно у $4 млрд

Бостонська компанія Advent International Corp. погодилася купити власника супутників Maxar Technologies Inc. з Колорадо в рамках угоди, яка оцінює компанію приблизно $4 млрд.

Advent заплатить за Maxar $53 за акцію.

Ціна акцій Maxar цього року знизилася, оскільки компанія не досягла цільових показників прибутку та переглянула свої прогнози на 2022 рік у бік зниження. Advent заявила, що приділить пріоритетну увагу роботі Maxar з оборонними та розвідувальними службами США.

Компанія Maxar, що базується у Вестмінстері, штат Колорадо, використовує супутники, які можуть збирати докладні зображення з космосу. Його технологія використовується для геопросторової розвідки та захисту, а також підтримує Google Maps. Компанія, заснована у 1957 році, має 90 супутників на орбіті, серед її клієнтів 70 країн, а штат співробітників компанії налічує 4400 співробітників.

Компанія Advent, заснована 1984 року, станом на 30 вересня управляла активами у розмірі $89 млрд. Advent інвестувала $28 млрд в оборону, безпеку та кібербезпеку за останні три роки. Серед її портфельних компаній Cobham Advanced Electronics Solutions та Ultra Electronics Group обидві тісно співпрацюють з Міністерством оборони США.

Читайте також