Африканський виробник ЦОД Teraco залучив $680 млн кредитного фінансування

Африканський виробник ЦОД Teraco залучив $680 млн кредитного фінансування

Фінансування надав південноафриканський кредитор Absa Group Ltd

Teraco Data Environments Ltd., найбільша в Африці компанія з виробництва центрів обробки даних, залучила $680 млн для підтримки своїх планів щодо розширення та нарощування потужності, повідомив її фінансовий директор Семюел Ервін.

За словами Ервіна, трохи менше половини кредитного фінансування, яке очолив південноафриканський кредитор Absa Group Ltd., буде використано як капітал для нарощування сонячних потужностей та центрів обробки даних компанії. Решта буде використана для рефінансування поточних об'єктів, розташованих у Йоганнесбурзі, Кейптауні та Дурбані.

"Ми поставили за мету виробляти половину нашої енергії з екологічно чистих джерел до 2027 року, а всю - до 2035 року", - сказав Ервін.

Він додав, що для досягнення цієї мети компанія збудує сонячну ферму, здатну генерувати 100 мегават електроенергії, і встановить сонячні панелі на дахах своїх центрів обробки даних.

В останні роки Південна Африка боролася із серйозними відключеннями електроенергії, і багато найбільших підприємств країни почали будувати об'єкти для вироблення власної енергії. Центри обробки даних зазвичай споживають багато енергії, і перехід на відновлювані джерела енергії може допомогти знизити експлуатаційні витрати при одночасному скороченні викидів.

Читайте також