AI-стартап Cohere з оцінкою більш ніж $2,1 млрд залучив $270 млн

AI-стартап Cohere з оцінкою більш ніж $2,1 млрд залучив $270 млн

Очолила раунд серії C Inovia Capital за участю Nvidia, Oracle, Salesforce Ventures, DTCP, Mirae Asset, Schroders Capital, SentinelOne, Thomvest Ventures та Index Ventures

Компанія Cohere, яка розробляє екосистему моделі ШІ для підприємства, сьогодні оголосила про залучення $270 млн у рамках раунду серії C.

"Новий капітал стимулюватиме подальший розвиток платформи штучного інтелекту Cohere, орієнтованої на корпоративних клієнтів, що дозволить компаніям використовувати свого кращого хмарного провайдера для підвищення конфіденційності даних і спрощення впровадження", - заявив TechCrunch президент і головний операційний директор Мартін Кон.

«Останній раунд дозволяє нам інвестувати в обчислення, розширювати нашу команду, взаємодіяти з великою кількістю провідних світових підприємств та ще більше вдосконалювати наш найкращий у світі штучний інтелект, що в кінцевому підсумку дає компаніям можливість створювати неймовірні продукти, зберігаючи при цьому свої дані конфіденційними та безпечними».

Айдан Гомес, Іван Чжан та Нік Фросс (один із перших співробітників лабораторії штучного інтелекту Google у Торонто) стали співзасновниками Cohere у 2019 році.

Мартін Кон приєднався до компанії на початку 2023 року, пішовши зі своєї попередньої посади фінансового директора YouTube.

Cohere, в якій працює близько 180 співробітників, залучила загалом $445 млн.

Читайте також