AI-стартап Corti залучає $60 млн, щоб конкурувати з Microsoft у сфері охорони здоров

AI-стартап Corti залучає $60 млн, щоб конкурувати з Microsoft у сфері охорони здоров'я

Інвестори оцінюють компанію у $260 млн

Corti ApS, стартап медичного програмного забезпечення, зібрав $60 млн, щоб продати свій AI-продукт більшій кількості лікарень і скласти конкуренцію Microsoft, Amazon та іншим технологічним гігантам, які прагнуть освоїти ринок охорони здоров'я.

Система Corti призначена для розшифрування дзвінків лікарям швидкої допомоги або кабінетам лікарів, а потім автоматизує процес оформлення документів. Це може включати підготовку документів, необхідних для догляду за пацієнтами та страхування, а також надання рекомендацій медичним працівникам. Corti повідомила, що наразі надає послуги 60 лікарням та мережам охорони здоров'я в Європі, Великій Британії та США.

Європейські венчурні фірми Atomico та Prosus Ventures очолили фінансування, оцінивши Corti у $260 млн.

Сандіп Бакші, керівник відділу європейських інвестицій Prosus Ventures, сказав, що Corti виділяється серед безлічі стартапів у галузі медичних технологій завдяки відгукам клієнтів, що платять. «Усі, з ким ми говорили, говорили: «Ми не бачили нічого подібного», - сказав Бакші.

Компанія Corti, заснована у Копенгагені у 2016 році, за кілька років до останнього буму штучного інтелекту, вперше випробувала свої послуги у Данії. Програмне забезпечення відслідковувало виклики швидкої медичної допомоги, щоб визначити, чи страждали пацієнти від зупинки серця. Зрештою алгоритми Corti змогли виявити випадки раніше, ніж диспетчери, каже Ларс Маальо, співзасновник та технічний директор Corti. Раніше цього року засновники стартапу переїхали до США, де, за їхніми словами, Corti отримує більшу частину своїх продажів.

Читайте також