AI-стартап Inflection залучив $1,3 млрд для створення більш «персонального» ШІ

AI-стартап Inflection залучив $1,3 млрд для створення більш «персонального» ШІ

Раунд фінансування очолили Microsoft, Рід Хоффман, Білл Гейтс Ерік Шмідт та новий інвестор Nvidia

Стартап Inflection AI, націлений на створення «особистого ШІ для всіх», завершив раунд фінансування на суму $1,3 млрд, очолюваний Microsoft, Рідом Хоффманом, Біллом Гейтсом, Еріком Шмідтом та новим інвестором Nvidia. Транш, в результаті якого загальна сума залучених коштів компанії склала $1,525 млрд, оцінює Inflection у $4 млрд.

Генеральний директор стартапу Мустафа Сулейман, який раніше був співзасновником лабораторії штучного інтелекту DeepMind, що належить Google, говорить, що новий капітал підтримуватиме роботу Inflection зі створення та розробки її першого продукту — помічника на основі штучного інтелекту на ім'я Pi.

«Персональний ШІ стане найреволюційнішим інструментом у нашому житті. Це справді переломний момент», — сказав Сулейман у своїй заяві. "Ми раді співпрацювати з Nvidia, Microsoft і CoreWeave, а також з Еріком, Біллом і багатьма іншими, щоб втілити це бачення в життя".

Компанія Inflection з Пало-Альто, Каліфорнія, в якій працює невелика команда з приблизно 35 співробітників, досі поводилася відносно стримано, даючи мало інтерв'ю засобам масової інформації. Але в травні Inflection запустила вищезгаданий Pi, який призначений для надання знань, що ґрунтуються на інтересах і потребах людини. Inflection каже, що Pi, доступний для тестування через програму для обміну повідомленнями або онлайн, повинен бути «добрим» і «підтримуючим» компаньйоном, пропонуючи «дружні» поради та інформацію в «природному, плавному» стилі.

Компанія Inflection нещодавно підняла завісу над Inflection-1, моделлю штучного інтелекту, на якій працює Pi, стверджуючи, що вона конкурентоспроможна або перевершує інші моделі свого рівня, а саме GPT-3.5 від OpenAI та PaLM-540B від Google.

Читайте також