Air Products і AES вкладуть $4 млрд у найбільший у США завод із виробництва зеленого водню

Air Products і AES вкладуть $4 млрд у найбільший у США завод із виробництва зеленого водню

Постачальник промислового газу та компанія у сфері ВДЕ побудують завод з виробництва екологічно чистого водню на тлі зростання попиту на екологічно чисте паливо

Компанії планують розпочати комерційну експлуатацію на заводі в Техасі, який зможе виробляти понад 200 метричних тонн зеленого водню на день до 2027 року. Представник AES сказав, що інвестиції будуть поділені порівну між двома компаніями.

Air Products, обсяг продажів якої у 2022 фінансовому році становив $12,7 млрд, стане ексклюзивним покупцем та продавцем зеленого водню із заводу в рамках 30-річної угоди.

AES і Air Products будуть однаково володіти відновлюваними джерелами енергії та активами електролізера, які допомагають розкладати воду на водень та кисень.

Останнім часом спостерігається сплеск попиту на зелений водень, що виробляється з використанням відновлюваних джерел енергії, включаючи морський вітер та сонячну енергію для електролізних заводів.

"Ми побудуємо більше 1 ГВт нових сонячних та вітрових установок, щоб забезпечити нульовою вуглецевою енергією електроліз та пов'язані з ним виробничі потужності", - сказав генеральний директор AES Андрес Глускі.

Читайте також