Акціонери US Steel схвалили викуп японською Nippon Steel за $14,9 млрд

Акціонери US Steel схвалили викуп японською Nippon Steel за $14,9 млрд

Акціонери US Steel схвалили пропозицію про придбання японської Nippon Steel, що зробило злиття ще на крок ближче до завершення

У US Steel заявили, що більше 98% голосів проголосували за угоду, за якою Nippon заплатить $55 за акцію, і ця сума була величезною премією, коли в грудні було оголошено про поглинання.

Проте з того часу кілька американських законодавців виступили проти угоди, посилаючись на міркування національної безпеки. Президент Джо Байден заявив, що US Steel має залишатися американською фірмою.

Угода викликала різку критику з боку профспілки United Steelworkers (USW), яка стурбована можливим скороченням робочих місць.

Регулятори також уважно вивчають угоду. Комітет із іноземних інвестицій у США (CFIUS), комісія, яка розглядає іноземні інвестиції в американські компанії, зустрівся зі сторонами для обговорення угоди, повідомляє Reuters.

Міністерство юстиції США розпочало поглиблене антимонопольне розслідування за фактом поглинання, повідомляє Politico у середу.

Nippon пообіцяла не скорочувати робочі місця в результаті угоди, щоб дотримуватися всіх угод між профспілкою та US Steel, а також перенести свою штаб-квартиру до США в Піттсбург, де базується US Steel.

У своїй заяві японська сталеливарна компанія заявила, що вона «впевнена», що придбання «захистить та сприятиме розвитку US Steel та принесе значні вигоди її зацікавленим сторонам.

Nippon Steel виграла гонку за US Steel у конкурентів Cleveland-Cliffs, ArcelorMittal та Nucor.

Очікується, що операцію буде закрито у другому або третьому кварталі цього року, заявляли компанії раніше.

Читайте також