Акції китайського девелопера Evergrande обвалилися на 87% після 17-місячної паузи у торгах

Акції китайського девелопера Evergrande обвалилися на 87% після 17-місячної паузи у торгах

Акції китайського девелопера Evergrande у перший день торгів після 17-місячної паузи впали на 87%, до 0,22 гонконгського долара (менше $0,03), пише Reuters

Намагаючись узгодити план реструктуризації боргу, Evergrande втратив $2 млрд ринкової вартості.

Ринкова капіталізація забудовника Evergrande скоротилася до 4,6 млрд гонконгських доларів ($586,38 млн з 21,8 млрд гонконгських доларів ($2,78 млрд) з моменту останніх торгів. У 2017 році компанія Evergrande коштувала рекордні 420 млрд гонконгських доларів ($53,5 млрд).

Evergrande перебуває у процесі погоджень з кредиторами і суддями плану реструктуризації боргу.

У фінансовому звіті за перше півріччя 2023 року Evergrande зазначила, що її подальша діяльність залежатиме від успішного виконання плану реструктуризації боргу за кордоном та переговорів з іншими кредиторами щодо продовження термінів погашення зобов'язань. Однак, як і у випадку з двома попередніми річними фінансовими звітами Evergrande, аудиторська компанія Prism Hong Kong and Shanghai не надала висновку. Аудитор заявив на численні фактори невизначеності, пов'язані з бізнесом Evergrande, у тому числі щодо майбутніх грошових потоків.

Evergrande навряд чи зможе покладатися на продаж своїх будинків для погашення боргових зобов'язань, зазначив Стівен Леунг, директор UOB Kay Hian у Гонконгу. Аналітик пояснив, що покупці віддадуть перевагу державним забудовникам, а сама Evergrande не зможе отримати вигоду з політики влади щодо підтримки сектора нерухомості.

Читайте також