Акумуляторний стартап Verkor залучив €250 млн для фінансування мегафабрики

Акумуляторний стартап Verkor залучив €250 млн для фінансування мегафабрики

Інвесторами раунду фінансування стали французький банк Societe Generale, німецька промислова компанія Siemens та Європейський інвестиційний банк

Французький акумуляторний стартап Verkor, що базується в Греноблі, залучив €250 млн для фінансування акумуляторної «мегафабрики» - великого заводу з виробництва акумуляторів для свого клієнта Renault.

Попереднього разу компанія залучила €100 млн від інвесторів у 2021 році.

Verkor — один із небагатьох акумуляторних стартапів, які намагаються зібрати гроші та побудувати власну європейську індустрію акумуляторів для електромобілів (EV), щоб конкурувати з азіатськими гігантами, які домінують у світових продажах.

Генеральний директор стартапу Бенуа Леменьян сказав, що мегафабрика стала важливим кроком у розвитку стартапу і допоможе йому зібрати ще €1,6 млрд для заводу потужністю 16 ГВтч у Дюнкерку, який має розпочати виробництво у 2025 році та постачатиме високопродуктивні батареї. для електромобілів Renault.

Verkor заявила, що досі стартап виробляв кілька батарей на день у своїй лабораторії у Греноблі.

З початку наступного року мегафабрика вироблятиме тисячі елементів на день, щоб Renault тестувала та використовувала їх у своїх електромобілях.

За словами Леменьяна, мегафабрика не тільки вдосконалить хімічний склад батарей, а й допоможе стартапу Verkor налагодити виробництво у великих масштабах та навчити людей, які зрештою керуватимуть гігантською фабрикою в Дюнкерку.

Читайте також