Alphabet

Alphabet's Verily залучила $1 млрд і змінила керівництво

Біологічний підрозділ Alphabet використовує залучені кошти для посилення конкурентоспроможності

Підрозділ біологічних наук Alphabet Inc., який експериментував із контактними лінзами для виявлення діабету та запустив програми тестування на Covid-19, заявив, що залучив $1 млрд у вигляді нових інвестицій на чолі зі своєю материнською компанією.

Також повідомляється, що два керівники залишать свої посади у компанії. Засновник та багаторічний генеральний директор Енді Конрад стане виконавчим головою, а нинішній президент Verily Стівен Джіллетт вступить на посаду генерального директора у січні. Фінансовий директор Діпак Ахуджа йде «заради іншої можливості».

За словами представників Verily, вливання капіталу буде використано для підтримки зусиль компанії в галузі платформ даних, досліджень та технологій, спрямованих на те, щоб зробити охорону здоров'я більш індивідуалізованою. Компанія також розгляне можливість подальших інвестицій у стратегічне партнерство та можливі придбання.

Раніше Google Life Sciences була підрозділом напівсекретної групи досліджень і розробок у компанії під назвою Google X, поки не виділилася як незалежна дочірня компанія Alphabet у 2015 році.

Вливання грошей готує Verily до кращої конкуренції, оскільки укладання угод у галузі технологій охорони здоров'я прискорюється, сказав Деніел Айвс, аналітик Wedbush Securities. У липні Amazon заявила, що придбає мережу клінік One Medical за готівку на суму $3,49 млрд.

Читайте також