Altria продає компанії Philip Morris права на заборонений IQOS у США за $2,7 млрд

Altria продає компанії Philip Morris права на заборонений IQOS у США за $2,7 млрд

Американський виробник цигарок Altria Group Inc заявив, що конкуруюча Philip Morris International Inc погодилася купити ексклюзивне право продавати тютюнові вироби, що нагріваються, IQOS в США

IQOS - це пристрій для нагрівання бездимного тютюну, який був розроблений Philip Morris і продавався в США компанією Altria доти, доки торік торговий регулятор США не заборонив імпорт та продаж продукту після патентних претензій від конкурента RJ Reynolds.

Philip Morris хоче скасувати заборону для Altria, яка продає сигарети таких брендів, як Marlboro у США, та була виділена з Philip Morris International у 2008 році з метою розділити бізнес у США та за кордоном.

Altria заявила, що одна з її дочірніх компаній мала можливість продовжити контракт з IQOS до квітня 2029 року після досягнення певних етапів. Однак Philip Morris не погодилася із позицією Altria.

"Сторони не змогли дійти довгострокової угоди і вирішили укласти угоду про перехід і остаточне завершення своїх відносин", - йдеться в заяві Altria.

Philip Morris планує відновити постачання продуктів IQOS у США до першої половини 2023 року.

Altria, як і раніше, має права на продаж IQOS у США до травня 2024 року, після чого вона переходить до Philip Morris.

"Ми готові інвестувати в IQOS, щоб вивести його на ринок у масштабах США", - сказав головний виконавчий директор Philip Morris Яцек Ольчак.

Читайте також