Philip Morris інвестує у запуск альтернативних виробничих потужностей в Україні

Philip Morris інвестує у запуск альтернативних виробничих потужностей в Україні

Тютюнова компанія Philip Morris International планує запуск альтернативного виробництва замість зупиненої фабрики у Харківській області

Президент Philip Morris International у європейському регіоні Массімо Андоліна заявив, що після початку війни компанія одразу ж зупинила виробництво на фабриці у Харківській області. Через відсутність на цій фабриці бомбосховища та постійні обстріли регіону компанія вважає небезпечним повертати туди працівників.

Після зупинки заводу в Харківській області компанія постачала в Україну продукцію із восьми заводів за кордоном, а потім підписала угоду про контрактне виробництво продукції на потужностях компанії «Імперіал Тобакко» у Києві.

«Ми вважаємо за свій обов'язок запустити власне альтернативне виробництво, де ми могли б відновити випуск нашої продукції в Україні… Ми активно шукаємо ці альтернативи. І я сподіваюся, що ми зможемо незабаром оголосити про інвестиції у запуск альтернативних виробничих потужностей, поки ми не маємо можливості повернутися на Харківщину», – сказав він.

Philip Morris International, до якої входить ПрАТ «Філіп Морріс Україна», в Україні працює понад 20 років, володіє фабрикою в Харківській області. На підприємствах компанії до російського вторгнення працювало близько 1300 чоловік. До війни фабрика була експортним хабом для більш ніж 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Читайте також