Amazon інвестує €15,7 млрд у глобальний розвиток AWS в Іспанії

Amazon інвестує €15,7 млрд у глобальний розвиток AWS в Іспанії

Amazon.com Inc. заявила, що інвестує €15,7 млрд в Іспанію для розширення свого хмарного бізнесу в Європі

Amazon Web Services заявила в середу, що здійснить інвестиції до 2033 року і що цей план є оновленням зобов'язання до 2021 року витратити в країні €2,5 млрд.

Amazon виділила десятки мільярдів доларів на глобальне розширення AWS, анонсувавши цього року аналогічні довгострокові проєкти у Німеччині, Мексиці, США, Саудівській Аравії та Сінгапурі.

AWS, найбільший у світі постачальник послуг хмарних обчислень і зберігання даних за допомогою величезних серверних ферм, стикається з зростаючою конкуренцією таких конкурентів, як Microsoft Corp., яка здійснює власну глобальну експансію.

Центри обробки даних Amazon не лише надають хмарні послуги корпоративним клієнтам, але й є ключовим елементом інфраструктури, що дозволяє використовувати інструменти штучного інтелекту наступного покоління, що потребують більшої обчислювальної потужності та тривалішого часу навчання.

Amazon також заявила, що інвестує €7,8 млрд у центри обробки даних у Німеччині до 2040 року, а офіс президента Франції Еммануеля Макрона заявив, що раніше цього місяця Amazon зобов'язалася витратити €1,2 млрд на інфраструктуру та обчислення.

Читайте також