Amazon вкладе додаткові $35 млрд у ЦОД у США

Amazon вкладе додаткові $35 млрд у ЦОД у США

Хмарний підрозділ Amazon.com Inc. створить нові центри обробки даних у Вірджинії до 2040 року, щоб випередити своїх конкурентів – Microsoft Corp. та Alphabet Inc

Інвестиції у кілька ЦОД створять близько 1000 робочих місць у Вірджинії. Вірджинія є найважливішим центром Amazon Web Services, де десятки центрів обробки даних підтримують програми для клієнтів на сході США.

За даними аналітиків BofA Securities, AWS є найбільшим постачальником хмарних обчислень. Минулого року капітальні витрати скоротилися приблизно на $28,4 млрд. Підрозділ Amazon продає урядам та компаніям обчислювальну потужність та програмні послуги та заохочує їх відключати свої власні центри обробки даних на користь обчислювальних інструментів на вимогу з серверів Amazon.

Північна Вірджинія тривалий час була центром фізичної інфраструктури, що лежить у основі Інтернету. Відносно дешева електроенергія в регіоні — критична для енергоємних серверних ферм — і державні податкові пільги також роблять цей район привабливим для компаній, які бажають будувати центри обробки даних.

Хмарний провайдер відкрив свій перший кластер центрів обробки даних та офісів у штаті в 2006 році та з 2011 року інвестував у нього $35 млрд. AWS не розкриває кількість чи точне місце розташування своїх центрів обробки даних, посилаючись на комерційну таємницю та міркування безпеки. Amazon також будує другий кампус штаб-квартири в Арлінгтоні, штат Вірджинія.

Читайте також