Американські компанії інвестують $1 млрд у Філіппіни

Американські компанії інвестують $1 млрд у Філіппіни

Інвестиції будуть спрямовані в такі галузі, як сонячна енергетика, електромобілі та цифровізація

Американські компанії мають намір оголосити про інвестиції у Філіппіни на суму понад $1 млрд, заявила міністр торгівлі США Джина Раймондо під час офіційного візиту до Маніли у понеділок.

За її словами, інвестиції будуть спрямовані у такі галузі, як сонячна енергетика, електромобілі та цифровізація, додавши, що американські компанії прагнуть вести бізнес у цій країні Південно-Східної Азії.

Раймондо знаходиться в Манілі з дводенною торговою та інвестиційною місією від імені президента Джо Байдена. До її делегації входять високопосадовці таких компаній, як GreenFire Energy, Inc., Google Asia Pacific, Visa, United Airlines та KKR.

У січні Білий дім заявив, що буде відправлено торгову місію для збільшення вкладу американських компаній у ключові сектори Філіппін, включаючи інфраструктуру, чисту енергетику, критичні корисні копалини, сільське господарство та інноваційну економіку.

"Американсько-філіппінський альянс залізний", - заявила Раймондо на спільному брифінгу з філіппінськими чиновниками. «Це підтримується протягом 72 років, і ми залишаємося вірними друзями і все частіше партнерами у процвітанні».

Читайте також