Англійський комерційний Metro Bank отримав пакет фінансування на суму £925 млн

Англійський комерційний Metro Bank отримав пакет фінансування на суму £925 млн

Найбільший акціонер збільшить частку майже шість разів до 53%

Metro Bank Holdings Plc уклала угоду на пакет фінансування на суму £925 млн. Ця угода передбачає дисконт на 40% для деяких власників облігацій і дозволить колумбійському фінансисту Хайме Гілінському отримати контрольний пакет акцій.

Угода дає британському роздрібному та комерційному банку деякий такий необхідний перепочинок після бурхливого тижня, коли його ціна на акції різко змінилася, а консалтингова фірма EY звернулася до низки кредиторів із проханням подати пропозиції.

Пакет складається із залучення капіталу у розмірі £325 млн та рефінансування боргу у розмірі £600 млн, йдеться у заяві банку. Новий капітал надається в основному існуючими інвесторами і включає £150 млн нових акцій — за ціною приблизно на третину нижче ціни закриття в п'ятницю — і £175 млн нових облігацій для надання допомоги з терміном погашення в 2028 році.

"Оголошений сьогодні пакет дозволить банку продовжити зростання і спиратися на фундаментальну роботу, виконану за останні три роки", - сказав Гілінські у своїй заяві. «Я активний інвестор Metro Bank з 2019 року».

Читайте також