Apollo пропонує $11 млрд за кіностудію Paramount

Apollo пропонує $11 млрд за кіностудію Paramount

Продаж тільки студії означатиме розпад Paramount Global

За словами людини, знайомої із ситуацією, компанія Apollo Global Management Inc. запропонувала купити голлівудську студію Paramount Global приблизно за $11 млрд.

Ціна перевищує поточну ринкову вартість компанії, яка має два класи акцій на загальну суму понад $8 млрд. Paramount також має борг у розмірі близько $15 млрд.

Представники Apollo та Paramount відмовилися від коментарів.

Продаж тільки студії означатиме розпад Paramount Global, медіа-гіганта, який також володіє безліччю телевізійних мереж, включаючи CBS, MTV та Nickelodeon.

Родина Редстоун, яка контролює компанію, не виступає за частковий продаж, вважаючи, що студії, мережі та сервіс потокового телебачення Paramount+ краще тримати разом.

Натомість голова правління Шарі Редстоун та її представники розглядають можливість продажу її сімейної холдингової компанії National Amusements Inc., яка контролює Paramount, незалежному продюсеру Девіду Еллісону. Його Skydance Media, партнер компанії в таких фільмах, як «Найкращий стрілець: Маверік». Еллісон - син мільярдера Ларрі Еллісона, співзасновника Oracle Corp. 

Читайте також